drumi - bild från yiergo

Bingo + smart och sparsam tvättmaskin!

July 2, 2016

För ett tag sedan skrev jag om att tvätta kläder. Dels i det här inlägget om miljövänlig städning, och dels i det här inlägget om om att hushålla med el och vatten. I båda inläggen handlar det ju om vatten och el, energiklassade maskiner och lite om att tvätta bara när det behövs. Som en del i det här kommer en massa nya uppfinningar fram. Fler och fler börjar hitta innovativa och alternativa lösningar, för att komma undan de traditionella maskinerna.

Ett av dessa alternativ, när det kommer till tvättmaskiner, är den liten grej som kallas Drumi. Det är företaget yiergo som gjort den och den är nu på den andra versionen av designen. Drumi är en mindre variant av en tvättmaskin, som bara använder ungefär 10 liter vatten till strax över 2 kg kläder. Det är betydligt mindre än vad de andra maskinerna vanligtvis använder. En vanlig maskin använder upp till 50L vatten och 500W, per program. En en riktigt otäck tanke, sett ur miljöperspektiv.drumi - bild från yiergo

Kapaciteten för Drumi är som sagt strax över 2 kg, eller 5 lbs för att vara med exakt. Enligt inhabitat.com, där jag hittade den här, använder den hela 80% mindre vatten än en vanlig tvättmaskin. Det finns tydliga linjer för hur mycket vatten och tvättmedel du ska använda. När du tömmer maskinen kan du koppla på en slang och tömma vattnet där du vill. Kombinera detta med miljövänligt tvättmedel, så har du en superbra och miljövänlig kombination!

Tyvärr kanske det inte får plats med hela veckans last av smutsiga kläder på en gång i Drumi. Å andra sidan går det betydligt snabbare. Själva tvätten med tvättmedel tar ungefär 3 minuter, och sen tar sköljningen några minuter till. Skaparna av Drumi räknar själva på att en tvätt med denna tar 5-10 minuter, vilket är betydligt kortare än de andra maskinernas program. Dessutom tycker iallafall jag att Drumi är mycket snyggare att ha framme, än en vanlig klumpig tvättmaskin.

Istället för att passa tvättider i lägenheten eller samla ihop en massa kläder till en enda stor tvättdag, kan du nu enkelt tvätta det du behöver. Den är dessutom utmärkt att ha i sommarstugan, på en längre camping, i husvagnen eller var du nu kan tänkas behöva tvätta kläder. Om du är mer av en minimalist är den även då utmärkt, eftersom du kan tvätta lite kläder i taget och då minskar klädcykeln lite till.

Drumi är också väldigt liten och kompakt, så den tar inte alls så mycket plats som om man skulle vilja ha en vanlig tvättmaskin. Eller varför inte ha både en Drumi och en vanlig, som ett komplement till varandra? Tvätta vardagskläderna enkelt med Drumi, och spara de stora smutsiga kläderna till när en stor maskin verkligen behövs.

Om du vill skaffa dig en Drumi, så kan du förbeställa en från yiergo, som är skaparna till den. Den kostar enligt deras webbshop lite över 1000 kronor, men lägg till lite extra för frakt och sådant. Dock är Drumi inte färdig att skickas direkt, så du får vänta lite. I och med att den är så ny, så gör de ganska få batcher i taget. Om du beställer den innan oktober 2016, så får du den den i slutet av 2017, enligt yiergo. Nog att det är lång väntetid, men för en mycket liten peng har du en riktigt bra maskin!

Jag personligen funderar på att beställa en, för mycket av det jag tvättar nu är egentligen bara lätt smutsade kläder, som underkläder och t-shirts. Byxorna kan jag vänta med och tvätta tillsammans med de stora tröjorna när det behövs. Men just underkläder, skjortor, t-shirts och liknande kan vara skönt att bara tvätta upp.

Däremot måste jag säga att jag tycker designen är lite…speciell. Den är liten och söt, men den påminner mig jättemycket om en tombola som man har till bingo! Tycker ni inte det? Apropå bingo så har jag blivit lite nyfiken på det sen jag satt och spelade på casino härom dagen. När jag loggade in såg jag bingoavdelningen för första gången, och jag tänkte kika in för att de vad det var. Det verkar vara ganska kul ändå, och de hade ett ganska bra erbjudande med gratis bingobrickor. Det är väl ungefär som free spins, kan jag tänka mig. Man får väl ett antal gratis brickor att spela med och om man skulle vinna får man förhoppningsvis vinsten utbetald i kontanter, men förmodligen betalas den ut som bonuspengar som måste omsättas. Det brukar stå i villkoren vad som gäller.

Trots att jag är riktigt nyfiken på att testa så vill jag nog läsa in mig lite på vad det handlar om innan. Hittade en sajt som heter bingo online som verkar intressant. Jag har inte hunnit läsa så mycket nu, men deras avdelning om nybörjartips låter ju ytterst relevant. Jag får se om jag faktiskt tar mig tid att testa, för det hade ju varit kul. Eller så fortsätter jag med videopoker istället!