Om bloggen

Hej och välkommen till design med omtanke! Det här är webbsidan för dig som vill ta miljötänket ännu ett steg längre och även inkludera inredning och design i ekotänket.

Människan är fantastisk i sin iver efter kunskap och utveckling. Den har tagit oss dit vi är i dag och ska förhoppningsvis klara att ta oss vidare in i framtiden. Tyvärr har vår nyfikenhet också en baksida. Vi har inte bara blivit vår egen värsta fiende utan också hela jordens eftersom en rad av de uppfinningar som vi åstadkommit bidrar till miljöproblem som på sikt kan leda till att en stor del av jordens liv utplånas.

Ännu har vi inte all kunskap om hur vi påverkar vår miljö, men vi lär oss hela tiden mer och mer. Vi har blivit medvetna om hur våra transporter påverkar miljön och klimatet, vi har också tagit till oss hur djur och natur påverkas av matodlingen. Allt detta har fått oss att välja mer miljövänliga alternativ istället. Nu är det också dags att vi även börjar tänka ur ett miljöperspektiv när vi köper inredning till våra hem och kontor. För miljön påverkas även av våra inredningsvanor!

I den här bloggen tänkte jag därför berätta lite om hur du shoppar miljömedvetet till hemmet och hur du ska tänka när du gör renoveringar.

Precis som med så mycket annat kan det vara svårt att se hur ens eget lilla hushåll kan orsaka så stor skada på miljön, tänk då på att ditt hushåll bara är ett av miljontals andra och att den sammanlagda effekten skulle bli enorm ifall alla andra också skulle göra samma miljöskadliga val.

Det är inte heller bara för miljöns skull som det kan vara bra att tänka miljövänligt. Miljövänliga material och liknande är oftast bättre för den egna hälsan.

Välkommen till bloggen!

Hälsningar// Tessan